onsdag den 11. april 2012

Interviewmarathon i vente

Onsdag morgen. Klokken er 05.00 amerikansk tid, og det er umuligt for os at sove et minut mere. Det kan ikke lade sig gøre at snyde det indre ur, selv om vi havde en lang og udmattende dag i går, hvor vi var 22 timer undervejs, før vi endelig tjekkede ind på hotellet. Heldigvis er der kaffemaskine på værelset, så vi har installeret os i hver sin seng med kaffe og bærbar.

I morgen skal vi til New Trier High School, hvor vi skal interviewe Trish og hendes kollegaer. Vi har, ikke uden skelen til Steinar Kvale, udformet en interviewguide, som skal fungere som skabelon for dagens seks interviews, men vi vil i løbet af i dag udforme en guide, der er mere specifikt målrettet til de to skolebibliotekarer, Linda og Pam, da disse bestrider et andet erhverv end det undervisningsmæssige. Det bliver interessant at spørge skolebibliotekarerne om, hvilken slags litteratur de køber hjem til biblioteket, og hvilken holdning de har til ungdomslitteratur. Ser de det mon som deres opgave at forsyne eleverne med ny ungdomslitteratur, når eleverne ikke bliver præsenteret for det i undervisningen, hvor de, så vidt vi har forstået, kun læser klassisk litteratur, som er udvalgt fra en core reading list? Hvis de bestiller ny ungdomslitteratur hjem, hvordan forholder de sig så til de enkelte værker? Er der specifikke kriterier de udvælger fra? Er der litteratur, som ikke kan stå på hylderne i et amerikansk skolebibliotek? Hvilke kilder har de til inspiration af indkøb? Køber de bøger ind til den fælles læste roman? Findes der en amerikansk udgave af vores fællessamling?

Disse spørgsmål og mange flere ligger os på hjerte, og det bliver fantastisk interessant at undersøge, hvordan en amerikansk skolebibliotekar forholder sig til udvælgelseskriterier og den litteratur de bestiller hjem. Her i skrivende stund er der tikket en mail ind fra Trish på New Trier High School med info om flere venligtsindede undervisere, der har indvilget i at lade sig interviewe af os i morgen.

Det komplette interviewprogram for dagen i morgen ser således ud:
7:45-8:30a.m.  John Cadwell (Department Chair) – Room 332 Winnetka Campus
8:45-10:00a.m. Linda Straube (Librarian) – Room 320 Winnetka Campus
10:15-10:55a.m. Trish Sheridan (English) – Room 330 Winnetka Campus
Break for Lunch – Head to Northfield
12:55-1:35p.m. Adena Horwitz (English) – Building C Room 211 Northfield Campus
1:40-2:30p.m. Pam Strom (Librarian) –Building A 3rd floor Northfield Campus
2:30 – 3:25p.m. Ed Zwirner (Department Coordinator) – Building C Room 211 Northfield Campus.

Det er et heftigt program, som vi glæder os til at opleve, og vi glæder os ikke mindst til at få et sanseligt indtryk af atmosfæren på en amerikansk High School, fornemme stemningen blandt lærerkollegiet og snuse rundt på skolebiblioteket.

/Sascha og Anna

1 kommentar:

  1. Super spændende at følge med i jeres blog. Håber I får det ud af det, I håber på og får en god dag trods jet-lag. Sidder selv lige nu og hygger mig med Luhmanns systemteori, som jeg håber kan blive omdrejningspunktet under min øvrige teori, puha.
    Kh Ken

    SvarSlet