tirsdag den 3. april 2012

Starten på noget stort....

Denne blog er lavet som en del af vores specialeskrivning på Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU). Formålet er primært at dokumentere vores studietur til USA, hvor vi skal indsamle empiri på to amerikanske High Schools i staten Illinois, interviewe professor i engelsk Roberta Seelinger Trites (Illinois State University) samt præsentere vores danske undersøgelse om ungdomslitteratur for undervisere og studerende på henholdsvis afdelingen for Børne- og pUngdomslitteratur og Curriculum & Instruction.

I efteråret 2011 lavede vi en mindre undersøgelse af ungdomslitteraturen på to skoler i Hillerød. Vi spurgte fire 9. klasses dansklærere om deres valg af romaner til undervisningen, og samtidig spurgte vi deres elever om præferencer inden for den obligatoriske romanlæsning og fritidslæsningen. Som forventet viste resultatet af elevernes svar, at de foretrak de nyeste ungdomsromaner, når det gjaldt den fælles læste roman i danskundervisningen. Men til vores store overraskelse viste undersøgelsen samtidigt, at eleverne i fritiden fortrak oversat amerikansk og engelsk litteratur.

I vores speciale har vi besluttet at undersøge og analysere den amerikanske og danske ungdomslitteratur, som den ser ud lige nu. Vi forbereder os i skrivende stund på mødet med amerikanske undervisere på forskellige niveauer samt deres elever og håber at kunne dele en denne unikke oplevelse med jer, der måtte have lyst til at læse med.

Anna Harder & Sascha Kruse Viktor

Ingen kommentarer:

Send en kommentar